911 PRO NUTRITION İLE PERFORMANSINI YÜKSELT!
911 PRO NUTRITION İLE PERFORMANSINI YÜKSELT!
911 PRO NUTRITION İLE PERFORMANSINI YÜKSELT!
Pre-Workout Ne İşe Yarar? Pre-Workout Nasıl Kullanılır?

Pre-Workout Ne İşe Yarar? Pre-Workout Nasıl Kullanılır?

Pre-Workout Nedir? Pre-Workout Ne İşe Yarar?

Pre-workout takviyeler antrenman öncesi ve antrenman sırasında kas depolarının ve enerji seviyelerinin optimum performans için yüksek kalmasına yardımcı olur.

Antrenmanın öncesi pre workout un amacıamacı performansı artırmak ve daha iyi güç, güç sağlayan antrenmanı desteklemektir,genellikle kas büyümesi ile sonuçlanan hız ve dayanıklılık çalışmalarına yardımcı olur.

En İyi Pre-Workout Bileşenleri Nelerdir? Pre-Workout Olarak Ne Kullanılır?

Arjinin, L - carnitine, B vitaminleri, Kafein, - alanin, Glutamin olarak sıralanabilir. Spor öncesinde yaklaşık olarak 45 dakika önce alınması gerekir. Antrenman öncesinde genel olarak bir sıvıyla birlikte karıştırılır ve o şekilde tüketilir.

L –Carnitine; Yağ asitlerinin mitokondriye taşınmasını sağlayarak, yağ asidi metabolizmasında önemli bir rol üstlenir. Antioksidan aktiviteye sahiptir. Metabolizmada yağ yakımını artırıcı, kasları güçlendirici, sperm hareketliliğini artırıcı özellikleri vardır.

En çok bilinen faydası uzun zincirli yağların parçalanarak kullanmasını sağlamasıdır. Vücutta depolanan yağ hücrelerinin enerjiye dönüşmesine ciddi oranda yardımcı olmaktadır. L karnitin vücuda alınan yağların enerji olarak kullanılmasını sağlamaktadır.

B Vitaminleri; (B1,B2,B3,B5,B6,B9,B12,Biotin)B kompleks vitaminlerinden olan folat sağlıklı fetüs gelişiminin yanı sırada vücutta yeni hücrelerin yapımına yardımcı olur.

Glutamin; Glutamin,ağır antrenmarda kas hasarlarının hızlı tamirinde,ameliyat sonrası yaraların iyileşmesinde,enfeksiyonların tedavisinde,.bağışıklık sistemini güçlendirir mide mukozasının korunmasında,bağırsak fonksiyonlarında önemli faydaları vardır.

Kreatin Monohidrat; Spor salonu müdavimleri arasında popüler bir takviye olan antrenmanı güçlendirebilir ve yükseltebilecek kapasitede eğitim için kullanılabilir,vücutta hücrelere, özellikle de kaslara enerji sağlamaya yardımcı olan organik bir asittir

Kafein; matein veya guaranin olarak da bilinen bir alkaloiddir. Kahvede, çayda bulunan doğal bir moleküldür.

Kafein, yorgunluğu ve uyuşukluğu azaltmak için merkezi sinir sistemini uyarır. Ayrıca egzersiz performansına da fayda sağlayabilir; Araştırmalar, dayanıklılığı artırabileceğini ve kas gücünü artırabileceğini göstermiştir

Kafein, merkezi sinir sistemini, özellikle de sinirsel iletimin gerçekleştiği sinapsları doğrudan etkileyerek kişinin uyanık kalmasını sağlar. Temel olarak yaptığı, yorgunluğa ve bitkinliğe sebep olan ve sinir boşluklarında biriken asetilkolinin ve adenozinin parçalanmasını sağlayarak sinirsel iletimi rahatlatmaktır

Beta Alanin; kas yorgunluğuyla mücadeleye yardımcı olan bir amino asittir.

Sitrulin; Citrulline, özellikle adenozin trifosfatı (kısaca ATP) artırarak hücresel enerjide bir artışı teşvik eder. ATP, hücreleriniz için kasların çabuk yorulmasını önlemeye yardımcı olan bir enerji kaynağıdır. Córdoba Üniversitesi, antrenman öncesi kadar sitrülinin, bir antrenmanda %53'e kadar daha fazla bench press tekrarı artırabileceğini buldu.

BCAA; kas ağrısını azaltır, egzersize bağlı kas hasarını önler, kan sentezini hızlandırır, egzersiz dayanıklılığını arttırır, kas onarımına yardımcı olurlar. Genel olarak özetlemek gerekirse, kasın enerji olarak harcadığı ve aynı zamanda iyileştirici olan proteini oluştururlar.

Pre-Workout İçeriği Nelerdir?

L-Arginin, L-Sitrulin.BCAA'lar: Taurin:.B vitaminleri : B1, B2 B5 ve B6 vitaminlerinin tüm enerji üretimi ve etkisinde önemli roller, B12 Vitamini kanımı ve B3 Vitamini DNA onarımını hızlandırır ve daha sağlıklı bir görünümünde.NO2 arttırıcılar (örn. Arginin, Citrulline): Arginin, bir nitrojen dioksit güçlendirici ve bir 'vazodilatör' olarak işlev gören bir amino asittir. Esasen, diğer benzer nitrojen dioksit takviyeleri) damarlarınızı ve atardamarlarınızı genişleterek kanın gelişmede ilerlemeyi, besinleri daha hızlı ve daha verimli bir şekilde iletir.

Pre-Workout Nasıl Kullanılır?

Pre workout ürünleri antrenmandan yaklaşık 30 ila 60dakika önce alınmalıdır. Antrenman öncesi takviyeler genellikle bir sıvı ile karıştırılarak tüketilir.

Pre-Workout Yan Etkileri / Pre-Workout Zararları Nelerdir?

Uykusuzluk, mide bulantısı, artan kalp hızı, uyuşukluk, baş ağrısı, kaygı ve sinirlilik veya huzursuzluk gibi yan etkileri olabilir.

Diğer bloglarımızı incelemek için tıklayın.