911 PRO NUTRITION İLE PERFORMANSINI YÜKSELT!
911 PRO NUTRITION İLE PERFORMANSINI YÜKSELT!
911 PRO NUTRITION İLE PERFORMANSINI YÜKSELT!
Whey Protein Nedir?

Whey Protein Nedir?

Whey Protein (Peynir Altı Suyu Proteini) Nedir?

Whey protein (peynir altı suyu) peynir üretiminde kovaların dibinde biriken, arta kalan sudur. Süt, kazein ve peynir altı suyu olmak üzere iki proteinden oluşur. 9 temel amino asidin tümünü içerdiğinden tam bir protein olarak kabul edilir. Laktoz içeriği düşüktür. Vitamin ve minerallerden oluşan bu protein karışımı peynir altı suyu proteini olarak bilinir.

Peynir altı suyu proteini, sütte bulunan sekiz protein grubunu ifade eder. Bu proteinler sütteki en büyükten en küçüğe doğru sıralanır.

Peynir altı suyu proteini, genellikle içeceklere karıştırılmak üzere toz halinde satılan bir besin takviyesi olarak pazarlanmaktadır.

Whey proteini takviyelerinin birincil kullanımı kas büyümesi ve gelişimi içindir. Egzersiz sırasında kas proteinleri serbest amino asitlere ayrılır ve daha sonra enerji üretmek için mitokondride oksitlenme işlemine tabi tutulur. Egzersizden önce whey protein (peynir altı suyu protein) takviyeleri yemek atletik performansa yardımcı olmaz. Ancak egzersiz sonrası alım, vücudun iyileşmesini ve protein sentezini artıracaktır. Çünkü vücudun serbest amino asit havuzundaki amino asit miktarı artacaktır.

Peynir altı suyu proteini konsantresi – WPC, düşük düzeyde yağ ve düşük düzeyde karbonhidrat içerir.

Kilo vermeye yardımcı: Beslenme ve Metabolizma Güvenilir kaynağından alınan verilerle 158 kişi üzerinde gerçekleştirilen bir çalışmada kontrol içeceği yani peynir altı suyu verilen deneklerde kullanmayanlara kıyasla önemli ölçüde vücut yağı kaybettikleri saptanmıştır. Yağsız kasların daha fazla korunduğu saptanmıştır.

Whey Protein Faydaları Nelerdir?

Whey proteinin anti kanser özelliği vardır.

Kolesterolü düşürür.

Astımlı çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirir.

Hipertansiyonlu hastalarda kan basıncını önemli ölçüde azalttığı saptanmıştır.

Kalp hastalığı veya felç geçirme risklerini azaltır, HIV’li kişilerde kilo kaybını azaltır.

Süte alerjisi olan bazı kişilerin özellikle peynir altı suyuna alerjisi olabilir. Orta dozlarda peynir altı suyu proteini tipik olarak herhangi bir olumsuz olaya neden olmaz.

Bununla birlikte çok yüksek dozlarda tüketmek şunlara neden olabilir;

Peynirde bulunan proteinin salgıladığı enzimleri vucüt kabul etmeyebilir ve alerjik bir durum oluşturur,bazen peynir üretimindeki katkı maddeleri de buna neden olabilir,bu alerjik durum çocuklarda ve yaşlılarda daha sık rastlanır,mide bulantısı ,kusma,yiyecekelrden tiksinme duygusu,çocukların burun uçlarında kızarıklık gibi durumlarla karşılaşılabilir.

Egzersiz ile birlikte peynir altı suyu proteini takviyesi, kas protein sentezini iyileştirmeye ve yağsız doku kütlesinin büyümesini desteklemeye yardımcı olabilir.

En iyi fiyatlı Whey Protein Tozları için sayfamızdaki Protein Tozu Kategorisine ve Whey Protein ürünlerine göz atabilirsiniz.

Diğer bloglarımızı incelemek için tıklayın.